Glavni meni
SrpskiSrpski

O nama  > Priznanja i nagrade


-
 
 • 01. 12. 2016.

  NAGRADA ZAVODA ZA INTELEKTUALNU SVOJINU KOMPANIJI ALFA-PLAM

  FOTO_WIPO_medal_2015ver02_31627.png

  Kompanija Alfa-Plam dobila je nagradu na konkursu u organizaciji Svetske organizacije za intelektualnu svojinu u kategoriji zaštićenog industrijskog dizajna za proizvod Commo 21. U okviru rezultata konkursa objavljenih na sajtu Zavoda za intelektualnu svojinu RS navеdeno je sledeće:

  „Na osnovu odluke komisije pobednik u okviru kategorije za pravna lica za registrovani industrijski dizajn – nagrada WIPO IP Enterprise Trophy je firma Alfa-Plam a.d. iz Vranja za industrijski dizajn peći na pelet za etažno grejanje koja je na tržištu poznata pod komercijalnim nazivom Commo 21, a koja je zaštićena međunarodnim dizajnom br. DM082500 na teritorijama: Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Belgije, Danske, Estonije, Grčke, Holandije, Hrvatske, Italije, Luksemburga, Makedonije, Moldavije, Poljske, Republike Rumunije, Slovenije, Turske, Ukrajine, Francuske, Crne Gore, Španije i Švajcarske. Imajući u vidu da je pelet gorivo izrađeno od drvne mase koje ima visoku kalorijsku moć, da se lako koristi i da pri sagorevanju ostaje mala količina pepela, a pri tome spada u obnovljive izvore energije, nesumnjiv je značaj proizvodnje peći na pelet. Osim navedenog, tržište peleta u Srbiji je u ekspanziji, a Commo 21 je najprodavaniji proizvod kompanije Alfa-Plam a.d. u klasi peći na pelet za etažno grejanje u Srbiji. Peć se proizvodi već četvrtu godinu. Potražnja na tržištu je sve veća. Postoje velike mogućnosti za osvajanje novih i najzahtevnijih tržišta, samim tim i za otvaranje novih radnih mesta. Dragan Zafirović, autor dizajna, dobitnik je više priznanja za izuzetan doprinos u organizovanju proizvodnje i povećanju izvoza i dobiti. Na osnovu iznetog proizlazi da navedeni industrijski dizajn ispunjava sve kriterijume za dodelu nagrade, jer je za njega ostvarena zaštita u inostranstvu na teritorijama navedenih zemalja Evrope, zatim ima konkretnu praktičnu primenu i tržišni potencijal, a takođe doprinosi povećanju izvoza i poboljšanju kvaliteta života ".

  Fotografije

 • 01. 12. 2016.

  NAGRADA "KAPETAN MIŠA ANASTASIJEVIĆ"

  13.jpg

  Kompanija Alfa-Plam je dobitnik priznanja  "Kapetan Miša Anastasijević" na teritoriji jablaničkog i pčinjskog okruga za najuspešniju kompaniju u regionu.

  Dodela nagrada je održana 06.05.2016. godine u Leskovcu. Nagradu je primio generalni direktor Alfa-Plam-a, Goran Kostić, koji je tom prilikom izjavio da je za Alfa-Plam ova nagrada, iako samo jedna u nizu poslednjih godina, od velikog značaja za kompaniju jer je uspeh kompanije prepoznat i u regionu od strane institucija društvene zajednice.

  Izjavu generalnog direktora možete pogledati putem linka:

  https://youtu.be/x0n73WxZi6c

  Fotografije

 • 10. 06. 2015.

  Alfa-Plam - JEDINI DVOSTRUKI DOBITNIK "NAJBOLJE IZ SRBIJE 2014"

  18670055435_c805cd5386_o.jpg

  ( Vranje, 10.jun 2015.godine ) Na svečanosti povodom 11. akcije „Najbolje iz Srbije 2014“ koju tradicionalno organizuju Privredna komora Srbije, Ministarstvo trgovine i list Privredni pregled sinoć su u Belexpocentru proglašena  24 najbolja brenda na tržištu Srbije.Među dobitnicima,  Alfa plam je jedina kompanija koja je osvojila čak dva priznanja i to :Najbolji izvoznik“ i „Uvođenje novog brenda – Commo“. (Podsećamo da je ova kompanija i prošle godine bila dobitnik priznanja za Najbolji korporativni brend u Srbiji za 2013.godinu).U ime kompanije Alfa plam, priznanja su primili Dragi Stojanović – rukovodilac radne jedinice Montaža i Dragan Stojanović – transportni radnik, vozač viljuškara u radnoj jedinici Zavarivanje i bravarsko-limarski poslovi, a u skladu sa novinom koju je Privredna komora Srbije  uvela od ove godine da se priznanja uručuju izabranim radnicima. ladyx.ch

  Goran Kostić, generalni direktor ove kompanije je u izjavi za medije rekao: „ Alfa plam je među pet najvećih proizvođača grejnih tela u Evropi, tako da priznanje „najbolji izvoznik“ predstavlja logičan sled dosadašnjih poslovnih aktivnosti, ali su svi zaposleni itinski srećni  što je peć Commo proglašena za najbolji novi proizvod koji se pojavio na tršištu Srbije u prethodnoj  godini. To je potvrda da samo dobar timski rad dovodi do vrhunskog rezultata. U ovogodišnjem sloganu manifestacije „ Najbolje je u ljudima“ smo prepoznali i sopstvene vrednosti koje gradimo u našoj kompaniji.“

 • 10. 04. 2014.

  Alfa Plam - Najbolje iz Srbije 2013

  najbolje_iz_Srbije_76441.jpg
  Alfa-Plam – Najbolji korporativni brend u Srbiji
  Na svečanoj dodeli nagrada koja je održana u Beogradu 09.04.2014. godine u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, kompanija Alfa-Plam je dobila priznanje za Najbolji korporativni brend u Srbiji za 2013. godinu. U konkurenciji od 175 preduzeća koja su učestvovala na takmičenju najboljih robnih i korporativnih brendova, kompanija Alfa-Plam je proglašena za Najbolji Korporativni brend u kategoriji trajna potrošna dobra. 
  Prema rečima generalnog direktora Alfa-Plam-a, ova nagrada je od izuzetnog značaja za kompaniju jer dolazi od vernih kupaca na domaćem tržištu, koji su ih svojim glasovima podržali na takmičenju. Ovo priznanje samo potvrđuje lidersku poziciju Alfa-Plam-a na tržištu Srbije i ujedno predstavlja podstrek da nastave da proizvode proizvode vrhunskog kvaliteta i u najboljem svetlu predstavljaju našu zemlju u Evropi i svetu.

 • 20. 09. 2013.

  Nagrada "Best Buy" u kategoriji kamina

  BIH_ALFAPLAM_KAMINI_BIH_BIH.jpg
  Best Buy Award
  Kompanija Alfa-Plam je dobitnik priznanja Best Buy u kategoriji „Kamini“. Istraživanje koje je putem web ankete sprovela švajcarska  agencija  ICERTIAS – International Certification Association, na području Bosne i Hercegovine u septembru 2013. potvrdilo je da potrošači u Bosni i Hercegovini smatraju da upravo Alfa-Plam nudi najbolji odnos cene i kvaliteta kamina. Istraživanje je sprovedeno na reprezentativnom uzorku od 1.200 ispitanika građevinske struke (arhitekte, građevinski investitori, građevinski inženjeri, nadzorni organi i sl.)   • 26. 04. 2013.

  Priznanje Corporate Superbrands Serbia

  2.jpg
  Corporate Superbrands Serbia
  Kompanija Alfa-Plam  je dobitnik  priznanja Corporate Superbrands Serbia 2012-2013. Nagrada je dodeljena na bazi stroge selekcije 17 članova Stručnog saveta Corporate Superbrands i na osnovu ankete javnog mnjenja sprovedene na teritoriji cele Srbije. Na dodeli u hotelu "Metropol", koja je održana 25.04.2013.godine, od 3.000 kandidata u 34 kategorije, 200 kompanija je dobilo priznanja za najbolje Brendove Srbije, u okviru međunarodne institucije Superbrands koja je aktivna u više od 80 zemalja sveta.

  Fotografije