Glavni meni
SrpskiSrpski

Blog  > Kuvanje  > Slaniši  > Piletina sa knedlama

  • Piletina_sa_knedlama.png 10. 10. 2019.

     

    Sastojci:
    2 pileća bataka i 2 karabataka,
    2 kašike ulja,
    1 glavica crnog luka,
    so, mleveni biber,
    400 g pelata iz konzerve,


    Za knedle:
    500 g kuvanog krompira,
    1 jaje,
    1 kašika putera,
     1/2 kašičice soli,
    200 g brašna,
    100 g rendanog  sira.


    Priprema:
    Napraviti knedle. Krompir skuvati u ljusci, oguliti i izgnječiti jedan po jedan, dodati puter, jaje, so  i brašno. Zamesiti testo i praviti kuglice veličine oraha.
    Na 2 kašike ulja pržiti  sa obe strane 2 bataka i 2 karabataka, posoliti, pobiberiti,  dodati sitno seckan crni luk i na tihoj vatri uz povremeno mešanje pržiti 10-15 minuta. Dodati pelat iz konzerve i sve izmešati.
    Staviti piletinu  u pouljenu posudu za pečenje.
    U veću posudu staviti vodu da vri spustiti knedle da se kuvaju dok ne isplivaju na površinu, vaditi ih rešetkastom kašikom, uvaljati u rendani sir i poredjati ih na piletinu.
    Peći na 200 stepeni 30 minuta da se zapeče i požuti.


    Prijatno!


    Recept poslao: Milutin Drobnjak

Nazad