Glavni meni
SrpskiSrpski

Blog  > Kuvanje  > Kupus kifle

  • Kupus_kifle.png 17. 09. 2019.

     

    Sastojci :

    1 kg brašna

    1 kockica ili 1 kesica suvog kvasca

    5 dl mlakog mleka

    1 solja ulja

    1/2 margarina

    2 jaja

    200 gr sira ili 1 kisela pavlaka

    1 kašika šećera

    3 kašičice soli

    susam

     

    Priprema:

    U 1 dl mlakog mleka izmrvite kvasac, dodajte šećer i ostavite da naraste. U brašno sipajte narasli kvasac, ostatak mleka, ulje i so i zamesite mekše testo. Podelite testo na 2 dela. Svaki deo razvucite u pravougaonik debljine 1 cm i nafilujte sledećim nadevom: margarin, 2 žumanca i sir ili pavlaku izmešajte i filujte testo. Urolajte testo i secite cik-cak. Kifle ređajte u nepodmazan pleh i ostavite da narastu. Pre pečenja kifle premažite umućenim belancima (opciono), pospite susamom i pecite na 200 stepeni oko 20 minuta tj. dok ne porumene.

    Recept poslao: Milivoj Kostić

Nazad